فرآیند برش، نیازمند ابزارهای پیشرفته و کاربردی است که بتواند مقاطع بتنی مورد نظر را به تمیزی برش دهد. در ادامه به چند نمونه از پرکاربردترین دستگاه ها اشاره می کنیم.
برش بتن با استفاده از روش کرگیری
از روش کرگیری یا مغزه گیری برای برش بتن های سخت استفاده می شود. این دستگاه ها دارای قابلیت برش میلگردهای داخل بتن و امکان سوراخکاری با قطر و عمق مورد نظر هستند و بدون هیچ گونه ترک و آسیبی به بتن، فرآیند برش را انجام می دهند. لازم به ذکر است این عملیات را می توان به صورت عمودی و افقی انجام داد.
برش بتن با استفاده از کاتر (کفبر)
دستگاه های کاتر و کفبر به سه صورت هیدرولیکی، دیزلی و برقی در بازار موجو هستند. هر کدام از این دستگاه ها متناسب با کاربردهای مختلف می باشند. به طور مثال، برای برش آسفالت از نوع بنزینی استفاده می شود و نمی توان از آن برای برش کف های صنعتی استفاده کرد.
به طور کلی استفاده از این روش، مناسب اسلب هایی با عمق کمتر از ۱ متر است؛ مانند پیاده رو ها. از عمده موارد کاربرد این روش ایجاد درزهای انبساط در کف سازی های یکپارچه بتنی است.
برش با استفاده از دیواربر یا وال ساو
استفاده از وال ساو برای برش مقاطعی با عمق ۴۵ تا ۶۰ سانتیمتر مناسب است. در این روش دستگاه ها را به طور عمودی به سطوح بتنی نصب کرده و عملیات شروع می شود. این روش دقت بسیار بالایی داشته و به صورت کاملا تمیز انجام می شود.
جهت جلوگیری از پیشروی بیش از اندازه تیغه، می توان در ابتدا با استفاده از کرگیری، نقطه مورد نظر را سوراخ کاری کرد.
برش بتن با سیم الماسه (برش سیمی بتن)
یکی از روش هایی که امروزه بسیار کاربردی است، استفاده از سیم الماسه می باشد. ابتدا با استفاده از کرگیر سوراخ هایی ایجاد می شود، سپس سیم الماسه را از آن ها عبور داده و برش انجام می شود.
از این روش برای برش مقاطع بزرگ در سطوح افقی، عمودی و شیبدار استفاده می شود. همچنین در کارهایی که نیازمند به سرعت است، بسیار کاربردی است.
برش با شعله یا برش لنسینگ
این روش مناسب بتن های دور ریختنی می باشد چرا که بتن را تحت حرارت بالا حدود ۴۰۰۰ درجه سانتی گراد قرار داده و عملا بتن قابل استفاده مجدد نیست.